MLADI NOGOMETAŠI NK ROGAŠKA USPEŠNI NA MEDNARODNEM TURNIRJU PRI NK OLIMPIJA

Športnem parku “Jama” za Bežigradom je  v soboto 25.03. in nedeljo 26.03. potekal 4. mednarodni turnir Zmajevo gnezdo, kjer se je zbralo več kot 156 ekip nogometnih šol iz številnih držav. Naši nogometaši so bili konkurenčni med samimi velikimi klubi Dinamo Zagreb, Rijeka, Crvena Zvezda,  Željezničar, Sarajevo, Austria Celovec, Gorica, Maribor, Domžale, Celje, Novi Sad so le nekateri izmed gostujočih klubov, ki so sodelovali.

V soboto je nastopila selekcija U10, letnik 2007. Natopilo je 36 ekip, ki so bile razdeljene v 12 skupin. Naši fantje so v skupinskem delu osvojili 2. mesto. V šestnajstini finala so ugnali vrstnike iz  NK ČRNUČE ( 4:0) ter se tako uvrstili v osmine finala, kjer so igrali proti prvi ekipi domačinov z NK OLIMPIJA A, kasnejšim finalistom. Prikazali so borbenost in odlično igro, bili trd oreh za Olimpijo, a jim je v zadnji minuti zmanjkalo moči, ko so prejeli dva zadetka. Za našo ekipo pa je poraz žal pomenil tudi konec tekmovanja in so žal obtičali pred vrati četrtfinala.

Čestitamo fantom za borbenost in predstave na igrišču ter nenazadnje za uvrstitev med najboljših 16 ekip med tako številčno in kvalitetno konkurenco, v kateri so na koncu slavili otroci iz zagrebškega Dinama, drugo mesto je osvojila Olimpija, tretji pa so bili nogometaši Crvene Zvezde.

Tekmovanje U9 je v nedeljo potekalo v dvorani, pomerilo se je kar 32 ekip. Naši fantje so v skupinskem delu odigrali srečanja proti NK Domžalam, NK Britofu in NK Drava in prepričljivo zasedli 1. mesto v skupinskem delu. V osmini finala so po napeti tekmi, ugnali odlične nogometaše iz NK Vojvodina Novi Sad, kar jih je pripeljalo do četrtfinala, kjer so prav tako prepričljivo premagali energične nogometaše iz NK Litija. V polfinalu so se pomerili z domačo ekipo NK Olimpija A, katera jih je po borbenih 15 ih minutah premagala z rezultatom 1.0. Nato je sledila tekma za tretje mesto proti ekipi NK ALUMINIJ, kjer so pa naši fantje slavili po izvajanju kazenskih strelov 4:3. Fantje so tako osvojili odlično 3. mesto med 32 – imi ekipami. Na turnirju so bili razglašeni tudi najboljši posamezniki in tako si je igralec naše ekipe Nejc Viher prislužil naziv najboljšega strelca med številnimi nogometaši vseh ekip.

Prvo mesto so osvojili fantje iz NK RIJEKA in drugo mesto fantje iz NK OLIMPIJA A.

 

Za U10 so nastopali: Filip Pongrančič, Nino Majcenovič, Miha Križan,Elbasan Veselaj, Tin Bračun, Nik Narat, Luka Bele, Vid Prah, Jaka Drozg, Nejc Viher in trener Rok Viher

 

Za U9 so nastopali: Sven Zelinac, Vid Prah, Jaka Drozg, Martin Kregar, Lan Kitak, Nejc Viher, Gal Ostruh, David Jereb, Rok Puhek in trener Andraž Kobilšek